Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL) din România, cu privire la realizarea activităților în domeniul dezvoltării rurale prin implementarea abordării LEADER în Republica Moldova, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Astfel, în baza documentului, părțile au convenit să planifice și să realizeze acțiuni comune în vederea pregătirii GAL-urilor din Republica Moldova și România pentru implementarea unor proiecte de cooperare. De asemenea, instituțiile vor depune eforturi pentru elaborarea unei viziuni raportate la programele Uniunii Europene din domeniul Politicii Agricole Comune și al Politicii de Vecinătate.

„Mă bucur de evoluția relațiilor noastre bilaterale. Ne dorim ca aceatsă etapă să semnifice aprofundarea cooperării între instituții și să avansăm prin eforturi conjugate la realizarea proiectelor de dezvoltare rurală, care să asigure valorificarea potențialului existent. Mizăm pe dialog continuu între părți și pe un parteneriat durabil în scopul dezvoltării comunităților din mediul rural”, a subliniat ministrul Viorel GHERCIU.

„FNGAL își oferă suportul pentru dezvoltarea rurală din Republica Moldova și România. Avem certitudinea că parteneriatul inițiat va genera noi oportunități pentru GAL-uri, astfel îcât să își poată fortifica și extinde activitățile axate pe dezvoltarea rurală, precum și să beneficieze de finanțare din partea partenerilor de dezvoltare”, a subliniat Alexandru POTOR, Președinte FNGAL.