Romgaz, cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România, a luat decizia de a-și extinde activitatea și în Republica Moldova prin înființarea unei noi sucursale de furnizare a gazelor naturale. Noua sucursală, denumită “Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ SA Mediaș – Sucursala Chișinău”, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova la data de 16 mai 2024, informează economica.net.

Această mișcare strategică vine în urma aprobării Hotărârii nr. 32/2024 de către Consiliul de Administrație al ROMGAZ și se încadrează în obiectivul companiei de a extinde activitatea de furnizare a gazelor la nivel regional, conform strategiei pentru perioada 2021 – 2030. Romgaz urmărește să contribuie la asigurarea securității în aprovizionarea cu gaze naturale în Republica Moldova.

CEO-ul Romgaz, Răzvan Popescu, a subliniat importanța acestui demers, exprimând convingerea că prezența companiei în Republica Moldova va contribui la liberalizarea pieței gazelor naturale și la stabilirea unui preț real în beneficiul consumatorilor. De asemenea, Aristotel Jude, director general adjunct al Romgaz, a adăugat că Romgaz va urma să obțină licența necesară pentru furnizarea gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova.

Cu această extindere în Republica Moldova, Romgaz își confirmă angajamentul de a-și consolida poziția de lider pe piața regională a gazelor naturale și de a contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice în regiune.