Orchestra Națională “Lăutarii”, apreciată atât de cetățeni, cât și de demnitari din ambele părți ale Prutului, se confruntă cu dificultăți la trecerea frontierei. Recent, după un concert de succes la București, artiștii au fost nevoiți să aștepte la vamă timp de două ore fără a primi nicio atenție din partea autorităților.

 

Nicolae Botgros, renumitul conducător al orchestrei, și-a exprimat frustrarea într-un mesaj public, subliniind faptul că aceasta nu este prima oară când întâmpină astfel de probleme.

„Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni?”, a declarat artistul.

Botgros a evidențiat că echipa sa are multe angajamente peste Prut și se confruntă deja cu mari dificultăți. De fiecare dată, el este nevoit să ceară ajutorul vameșilor și polițiștilor de frontieră pentru a trece frontiera.

„Spuneți-mi, vă rog, ce-ar mai trebui să facem noi ca să ajungem și noi diplomați, că nu cred că vreun diplomat poate face ce facem noi la ora actuală”, a adăugat el.

Această situație vine în contextul în care Orchestra “Lăutarii” este lăudată de toți cetățenii și de diplomați, iar concertul de la București a fost un succes imens. Cu toate acestea, recunoașterea și respectul pe care le primesc pe scenă nu se reflectă și în tratamentul de la granița nedreaptă.

Nicolae Botgros a încheiat mesajul său cerând scuze dacă a jignit pe cineva, dar subliniind că aceste probleme trebuie rezolvate. Cetățenii Republicii Moldova stau prea mult în vamă deși dețin cetățenia ambelor state.