Ceremonia oficială de inaugurare a noii remize a Postului de Pompieri Voluntari din Sireți, raionul Strășeni, a avut loc astăzi, 4 aprilie 2024. Evenimentul a fost marcat de prezența Secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, doamna Jana Costachi, a colonelului Alexandru Oprea din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a Excelenței sale, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kent D. Logsdon, alături de alte personalități și oficiali locali.

Postul de pompieri a fost renovat în cadrul proiectului “Cooperarea comunitară pentru îmbunătățirea serviciului de pompieri în comunitățile Sireți și Roșcani”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Solidarity Fund PL în Moldova, Consiliul raional Strășeni și Primăria Sireți, în valoare de 266 mii dolari.

Remiza nouă dispune de 4 boxe pentru tehnica de intervenție și mobilier pentru echipamente. În plus, postul este dotat cu autospecială, echipament și utilaje de intervenție la incendii și pentru alpinism. Rețeaua de hidranți a fost extinsă, cu 15 hidranți montați în zona de intervenție a postului.

În cadrul proiectului s-au organizat cursuri de instruire pentru cei 12 pompieri voluntari care deservesc aproximativ 7500 de locuitori din Sireți și Roșcani, intervenind în situații de urgență până la sosirea pompierilor profesioniști.