În meciul amical dintre selectecționata Angliei și cea a României din 6 Iunie doi jucători români au refuzat să îngenuncheze în semn de respect față de mișcarea Black Lives Matter.

Începând din luna iunie a anului trecut, toate meciurile din Anglia au debutat cu un astfel de moment. „Ritualul” a avut loc și astăzi, în ciuda faptului că jucătorii englezi fuseseră huiduiți de fani acum 4 zile, la precedentul meci, tocmai pentru decizia de a îngenunchea înaintea fluierului de start.

Anglia a îngenuchiat la începutul meciuliu, fiind copiați și de nouă dintre cei 11 jucători ai „tricolorilor”. Din tabăra lui Rădoi, Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu au refuzat să îngenuncheze. Nicolae Stanciu a mai trecut printr-un asemenea episod, când el și colegii de la Slavia nu au îngenuncheat la meciul cu Arsenal din această primăvară, refuzul lor fiind la acea vreme criticat de englezi.

În Anglia există deja mai multe controverse legate de gestul făcut de fotbaliști, iar câțiva suporteri prezenți pe Riverside Stadium au huiduit momentul.