Circa 200 de alergători din Republica Moldova și România se vor înscrie în ultramaratonul „RUBICON 2024”, parcurgând o distanță impresionantă de 478 de kilometri între Chișinău și București.

 

Startul va fi dat la Chișinău, în data de 22 martie, la ora 9.00, în Piața Marii Adunări Naționale, iar competiția va culmina pe 24 martie, la destinația finală, București. Această cursă de anduranță va cuprinde etape diurne și nocturne, având distanțe variind între 7 și 15 km.

„Startul și finișul au fost stabilite în proximitatea a două puncte emblematice: Arcul de Triumf din Chișinău și cel din București, repere istorice și culturale ce constituie, totodată, simboluri ale unității și solidarității. Este pentru prima dată când cele două state vor organiza o cursă în regim transfrontalier”, a declarat Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării din Chișinău.

Traseul, care urmează să fie parcurs în 52 de ore, va străbate Chișinăul, UTA Găgăuzia și patru raioane din Republica Moldova (Ialoveni, Cimișlia, Taraclia și Cahul), precum și cinci județe din România (Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Ilfov), înainte de a ajunge în capitala României.

Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă „SPORTER”, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport din România.