Zona cea mai puternic afectată de precipitații este segmentul din amonte satul Bucovăț – în avalul orașului Chișinău, strada Grădina Botanică, relatează Unimedia.

„Vreau să spun un mare mulțumesc poporului român pentru tot ajutorul oferit municipiului Chișinău. Guvernul României este gata să ofere 10 milioane de euro pentru amenajarea și curățirea râului Bâc. Este o problemă despre care se vorbește de mai mulți ani, despre inundațiile de pe strada Albișoara. Astfel, începând cu anul acesta este posibil să facem proiectarea și să intervenim pentru salubrizarea, curățarea, amenajarea albiei râului Bâc”, a declarat primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu.

Un proiect în acest sens a fost prezentat luni, 18 februarie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov.

Acțiunile care vor fi implementate în mod prioritar sunt măsurile de diminuare a impactului inundațiilor și secetelor asupra zonelor vulnerabile din albia râului Bâc, prin adaptarea la schimbările climatice.

Zona țintă va fi amenajarea albiei râului din orașul Vatra – orașul Chișinău până la strada Grădina Botanică, cu o lungime totală de 24,56 km în municipiul Chișinău și cu o lungime totală de 21, 38 km în raionul Strășeni.