Oficiile de înmatriculare a autoturismelor din stânga Nistrului, deschise de autoritățile constituționale de la Chișinău la Râbnița și Tiraspol, sunt funcționale de astăzi, începând cu ora 12.00.

Zilele trecute acestea au fost inspectate de viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic și pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev.

Cei doi au evaluat gradul de pregătire al punctelor de lucru, precum și procedura tehnică de înregistrare a vehiculelor, conform înțelegerilor la care s-au ajuns anterior în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, potrivit agenției oficiale de la Tiraspol ”Novosti PMR”.

Reprezentanţele Agenției Servicii Publice a R.Moldova vor elibera plăcuţe de înmatriculare neutre, recunoscute de comunitatea internaţională.

Noile numere nu vor avea imprimat drapelul sau stema de stat a R.Moldova, dar, în acelaşi timp, vor fi şi fără drapelul separatist.

Evidenţa mijloacelor de transport din stânga Nistrului de către oficiile controlate de la Chişinău va permite locuitorilor din estul ţării să călătorească inclusiv în Uniunea Europeană.

Până acum, cu plăcuţe eliberate de autorităţile de la Tiraspol, deplasarea era posibilă doar în Ucraina şi Rusia.