Starea de alertă teroristă a fost instituită în regiunea Derbent din Republica Daghestan, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord, după ce anchetatorii au descoperit activitatea unei grupări teroriste, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comitetului Naţional Antiterorist din Republica Daghestan.

Autorităţile daghestaneze au intensificat, marţi dimineaţă, măsurile de securitate în regiunea de sud-vest Derbent din Republica Daghestan, situată în apropierea de coasta Mării Caspice. «Starea de alertă teroristă şi regimul terorist au fost instituite, la ora 10:55, ora locală, la graniţele regiunii Derbent din Republica Daghestan, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord, după ce anchetatorii au descoperit o grupare teroristă», relatează Agenţia de presă TASS.

Forţele de securitate îi caută pe membrii acestei grupări teroriste. O altă grupare teroristă a fost dejucată în luna ianuarie a acestui an, în zona autostrăzii Caucaz, pe porţiunea Kiziliurt-Mahacikala, în apropiere de capitala daghestaneză Mahacikala. Potrivit Comitetului Naţional Antiterorist din Republica Daghestan, membrii respectivei grupări teroriste racolau tineri daghestanezi pentru a lupta în rândul grupării teroriste Stat Islamic.

Sursa: Rador