Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit, luni, la Herson, oraș din sudul țării eliberat recent de sub ocupația trupelor ruse, transmite UKRAINSKA PRAVDA, citat de Rador.

O fotografie și câteva informații privind vizita lui Zelenski la Herson au fost distribuite, luni dimineață, de publicațiile The Kyiv Independent și The Jerusalem Post, citând agenția Reuters. Corespondenții publicației “Ukrainska Pravda”, de asemenea, au confirmat sosirea președintelui ucrainean la Herson.

La fel, forțele armate ucrainene curăță teritoriul Hersonului de sabotori și dispozitive explozive lăsate în urmă de ocupanții ruși – anunță, luni, autoritățile Ucrainei.

Potrivit șefului administrației militare a orașului, Iaroslav Ianușevici, acest lucru este necesar pentru desfășurarea măsurilor de filtrare și deminare a infrastructurii sociale și a zonelor rezidențiale. Astfel, potrivit lui Ianușevici, în Herson a fost instituită o interdicție de circulație între orele 17:00 și 08:00. Intrarea și ieșirea din oraș, de asemenea, sunt interzise. Locuitorii orașului Herson sunt rugați să trateze cu înțelegere toate restricțiile impuse de autorități.