La 26 de ani de la trecerea în neființă a lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, unioniștii de la Chișinău le-au adus un omagiu celor două inimi gemene printr-un marș comemorativ.

 

Membrii și simpatizanții asociației ”Noua Dreaptă”, dar și alți unioniști, și-au dat întâlnire lângă statuia lui Ștefan cel Mare, de unde, deja al patrulea an consecutiv, au pornit într-un marș de comemorare a celor doi martiri. Destinația marșului a fost monumentul lui Ion și Doina, care străjuiește intrarea în parcul Valea Morilor din Chișinău. Tinerii unioniști au depus flori, au ținut un minut de reculegere și au cântat piesele soților Aldea-Teodorovici.

Ion și Doina , mereu vor rămâne în inimile noastre ca niște eroi ai neamului românesc, întrucât și-au sacrificat viața idealului național românesc, în fiecare an comemorăm această pereche minunată de care am avut noroc noi basarabenii de a ne fi în fruntea renașterii naționale, a declarat Pavel Vintilă.

 

Cele „două inimi gemene” ale lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici au încetat să mai bată, în urma unui tragic accident rutier care a avut loc la Coșereni, în apropiere de București, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992.

 

 

 

Marsul Ion și Doina Aldea Teodorovici!

Publicată de Noua Dreaptă Basarabia pe Marţi, 30 Octombrie 2018