În seara zilei de 1 decembrie, zeci de orheieni au participat la festivitatea organizată cu prilejul Zilei Naționale a României. Evenimentul a inclus un Te Deum la biserica românească ”Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”, urmat de un marș spre centrul municipiului unde au evoluat mai mulți elevi ai liceelor din Orhei, și au ținut cuvântări mai multe prsonalități.

Evenimentul a fost organizat de către Preotul bisericii românești de la Orhei, Sergiu Aga, la eveniment s-au alăturat profesori și elevi ai Gimnaziului “Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, și ai Liceului Ion Luca Caragiale din Orhei, la fel s-a alăturat și Liga Studenților din Basarabia și Liga Studenților de la Iași.

Marșul luminii și demnității naționale așa cum l-a numit organizatorii a străbătut orașul Orhei pornind de la Bustul regelui Ferdinand și încheindu-se la monumentul Domnitorului Vasile Lupu, drumul a fost luminat de lumânări și făclii iar participanții au scandat mai multe scandări unioniste și inclusiv ”Orhei pământ românesc”.

Ziua națională a tuturor românilor a fost sărbătorită în mai multe orașe din R.Moldova și în toată România.

Ieri CBS Research și IPP au prezentat un sondaj care prezită 35% din societate care ar vota Unirea Moldovei cu România în cazul unui referendum.