De când s-a făcut politician, Vladimir Plahotniuc a avut grijă să-și ascundă proprietățile de peste hotare în spatele unor firme paravan și persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al oligarhului moldovean numără mai multe proprietăți exclusiviste care n-au figurat niciodată în declarațiile lui de avere, se arată într-o investigație RISE Moldova care a identificat patru dintre ele.

 

 

Înșiruite pe axa Geneva — Sciez — Les Houches — București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei.

 

„Vila din Geneva a fost cumpărată la un an după ce, în 2011, OTIV Prime Holding, o companie olandeză conectată la Plahotniuc, și-a vândut o parte din afacerile pe care le deținea în Moldova. Cumpărătorul a fost Iuri Kontievski, omul de încredere al controversatului bancher moldovean Veaceslav Platon. În acea tranzacție OTIV a fost reprezentată de Andrian Candu, actualul președinte al Parlamentului și finul de cununie al lui Plahotniuc. Costul afacerii a fost de 75 milioane de dolari americani”, se arată în investigație.

RISE Moldova o altă achiziție în zona lacului, doar că deja pe malul francez. Este vorba tot despre o vilă. Valoarea proiectului — 4 milioane de euro.

Continuarea citiți pe RISE Moldova