Feministă din Rusia s-a ales cu un dosar penal după ce a publicat mai multe postări în rețele de socializare care incită la ură și violență împotriva bărbaților.

 

 Comitetul de investigați din regiunea Omsk a deschis un dosar penal pe numele unei locuitoare a orașului Omsk de 31 de ani, Lyubov Kalughina, în legătură cu publicarea în rețeaua de socializare VKontakte a unor mesaje care incită la ură și violență împotriva bărbaților.

Anchetatorii au monitorizat în perioada 2013-2016 postările feministei, suspectând-o de activitate extremistă în cel puțin 12 publicații care conțin critici în adresa bărbaților, iar un text este legat de polemicile din interiorul mișcării feministe.

În iulie 2017, femeia a fost chemată la poliție în legătură cu o plângere depusă de un locuitor al orașului Birobidjan. În august 2018, aceasta a fost chemată la Comitetul de Investigații, unde i s-a comunicat că pe numele ei a fost pornită o urmărire penală pentru extremism.

Aceasta este bănuită de incitare la ură, conform articolului 282 al Codului Penal al Federației Ruse — „incitarea la ură sau ostilitate și umilire a unei persoane sau a unui grup de persoane pe criterii de sex”. Femeia riscă să ajungă la închisoare în cazul în care va fi găsită vinovată.

Centrul rus pentru monitorizarea extremismului „Sova” a confirmat că în textele Kalughinei se conțin îndemnuri la violență împotriva bărbaților, însă consideră că „acestea nu reprezintă un pericol iminenta.