Travestiti arestati in Indonesia in cadrul operațiunii Boli Sociale.

Un grup de travestiţii au fost arestaţi duminică în mai multe saloane de frumuseţe unde lucrau în districtul Nord Aceh.

Această accțiune a avut loc  cadrul unei operaţiuni împotriva a ceea ce autorităţile numesc boli sociale, a declarat şeful poliţiei locale Untung Surianata agenţiei de presă de stat Antara, citat de Agerpres.

“Aceşti travestiţi vor fi reeducaţi pentru a deveni bărbaţi adevăraţi”, a adăugat Surianata.

El a mai spus că li s-a cerut să poarte haine bărbăteşti.

Ofiţerii le-au cerut de asemenea să alerge puţin şi să strige din răsputeri pentru a li se auzi clar vocile bărbăteşti, a adăugat el.

În virtutea unei versiuni a legii islamice în vigoare în provincia semiautonomă Aceh, bărbaţii care se îmbracă în femei nu au voie să servească clienţi de sex feminin.

Aceh este singura provincie indoneziană autorizată să impună legea islamică sharia ca parte a încercărilor guvernului central de a opri un efort pentru independenţa regiunii.

Poliţia din două cele mai mari oraşe ale ţării a efectuat raiduri în cluburi gay şi a reţinut pentru scurt timp zeci de persoane suspectate că practică prostituţia homosexuală,ce aducea foarte multe boli venerice.

Guvernul a încercat de asemenea să blocheze aplicaţiile mobile gay-friendly care, consideră executivul, promovează devierea sexuală.