În document se menționează că SUA sprijină suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării noastre. În acest scop, Washingtonul cere Rusiei să se abțină de la amenințări economice sau oricare alte presiuni împotriva conducerii de la Chișinău și să nu mai ajute mișcările separatiste de pe teritoriul Moldovei.

Washingtonul încurajează Chișinăul să continue implementarea reformelor pentru asigurarea unei bune guvernări și a unei economii prospere. Prin intermediul rezoluţiei, congresmanii David Price și Pete Olson încurajează președintele, secretarul de stat și alți oficiali de rang înalt ai SUA să intensifice parteneriatele de colaborare cu Moldova în domeniul politic, economic, energetic și social.

Totodată, Congresul american a propus un proiect de lege, care are drept scop reducerea influenței Kremlinului în Europa și Asia, în granițele fostei Uniuni Sovietice.

Prin acest document, Washingtonul îi cere din nou Moscovei să-și retragă soldații din regiunile separatiste Transnistria, Osetia de Sud, Abhazia, estul Ucrainei și Crimeea.