România este gata să asigure cu păcură R. Moldova, în contextul crizei gazelor naturale. Totodată, statul român examinează și alte soluții pentru a ajuta cetățenii moldoveni. Declarații în acest sens au fost făcute de către Ministrul interimar al Energiei din România, Virgil Popescu, în cadrul unui interviu pentru Digi24.

„În aces moment nu livrăm în regim normal gaze naturale Republicii Moldova. Asigurăm un echilibru la graniță prin acest gazoduct Iași-Ungheni-Chișinău. Explorăm diverse soluții pentru a ajuta R. Moldova. Încercăm să venim în întâmpinarea solicitării asigurării cu păcură a R. Moldova și probabil acest lucru se poate rezolva destul de repede. România va putea trimite păcură cât e nevoie, nu e o problemă. Rafinăriile din România pot produce suficient de multă păcură atât pentru consum intern cât și pentru a ajuta R. Moldova și studiem împreună cu colegii din R. Moldova pentru a-i ajuta din toate punctele de vedere.

Avem contact permanent la nivelul ministerului de Externe, la nivelul ministerului Energiei, „Transgaz” direct cu operatorul de transport din R. Moldova și sunt convins că R. Moldova nu va rămâne fără gaze iarna aceasta”, a declarat ministrul român al Energiei în cadrul interviului