Astăzi în caitală a avut loc marșul „Fără Frică” organizat de LGBT , care este la a 6-a ediție, tot centrul Chișinăului a fost blocat de poliție ca marșul să meargă până la capăt.

Câteva mii de  lucrători a MAI au fost  astăzi mobilizați pentru a proteja parada gay de locuitorii  capitalei,au fost blocate trăzile București, Sciusev și 31 August , astfel capitală a fost practic paralizată .

Marș fără frică, dar apăarați de mii de polițiști și lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, locuitorii capitalei nu puteau merge nici până acasă din cauza marșului dat, astfel au crescut tensiunile între cetățeni și poliție.

Câțiva preoți cu enoriașii au venit în centrul capitalei pentru a se opune marșului homosexualilor, lisbienelor, bisexualilor, transexualilor, și de alte orientări sexuale, iar poliția sa comportat foarte agresiv cu ei, arestând și dând cu gaze asupra lor.

Majoritatea locuitorilor capitalei nu au susținut acest eveniment , și s-au arătat foarte deranjați de ce se petrece in oraș,

 

Din cauza câtorva de ăștia nu putem să mergem nici acasă, orașul e mort, peste tot e plin de poliție  numai ca să-i apoere pe homosexuali, da pe noi cine ne apără?!

a decarat indignată reporterului nostru romani.md .

Nici poliția nu era prea încântată de munca pe care o făceau, au venit polițiști de la nord cât și de la sud, am vorbit cu polițiști de la Briceni cât și de la Cahul,

 

Ce să facem, asta e munca noastra, clar că nu ne place pe cine apărăm azi, am venit tocmai din Ceadîr-Lunga pentru acest eveniment, astae e munca noastra, nu că ne place, eu sunt creștin-ortodox, și nu sunt deacord cu marșurile homosexualilor, dar nu decidem noi, decid cei de sus,

a mai declarat un polițist.

Reamintim că Metropolitul Vladimir a cerut primăriei să nu acorde autorizație evenimentului .