Astăzi, 19 mai centrul Chișinăului a fost înghețat de către autorități pentru mai bine de 3 ore pentru a le permite comunității homosexuale din Moldova de a desfășura marșul intitulat de către ei “Fără Frică“.

Între orele 10:00 și 13:00 circulația în centrul capitalei a fost sistată pe porțiunea dintre strada Mihail Kogalniceanu – Ștefan Cel Mare și Sfânt și Ismail – Maria Cebotari. Poliția a dislocat numeroase trupe din toată țara pentru a bloca întreg centrul Chișinăului.

Toate mașinile erau impiedicate pentru a circula pe străzile Sciusev, București și 31 August și îndreptate către străzile adiacente. Aceste acțiuni nu sunt motivate în contextul în care parada homosexualilor a avut loc doar pe Strada București. În unele situații deplasarea automobilelor era atât de lentă încât mașinile se puteau deplasa doar câțiva metru în 10 minute.

Înghețarea circulației a dus la crearea multor accidente, iar măsurile luate de către autorități, pentru a le permite comunității LGBT să-și desfășoare marșul, nu sunt pe deplin motivate.

Amintim că astăzi, 19 Mai, a avut loc Marșul Homosexualilor la Chișinău unde au fost prezențe persoane gay din mai multe state în special din Rusia și Ucraina.