Declarația a fost făcută astăzi cu ocazia evenimentului de împlinire a 10 ani de la listarea Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti.

Ion Sterian, directorul general al Transgaz România, a anunțat astăzi că „săptămâna aceasta, sau cel mai târziu cea viitoare, comisia de privatizare va anunţa rezultatul licitației Vestmoldtransgaz” unde singurul ofertant este compania română condusă de Sterian.

 

Sterian a amintit că Transgaz a depus o ofertă pe 28 decembrie 2017 pentru a cumpăra Vestmoldtransgaz, compania de transport al gazelor din Republica Moldova care se ocupă de construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău.

 

„Săptămâna aceasta sau cel mai târziu cea viitoare comisia de privatizare va anunţa rezultatul, sperăm că vom fi noi cei declaraţi câştigători”,

a adăugat el.

 

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice din R. Moldova, preţul iniţial de vânzare a Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei moldoveneşti. Cumpărătorul va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Directorul Transgaz a mai spus că, odată declarată câştigătoare, Transgaz va construi gazoductul Ungheni-Chişinău, unde speră să ajungă gaz românesc în anul 2019, scrie Jurnalul.ro