Dupa ce a primit o nouă tranşă din partea FMI, Moldova beneficiază de finantare şi din partea Băncii Mondiale. Consiliul de Directori al instituţiei a aprobat ieri, 5 iulie, acordarea a  30 milioane de dolari, în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova. Scopul finanțării este asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice.

Banca Mondiaă a oferit aceşti bani, după ce a constatat că Guvernul de la Chişinău a implementat reformele în domeniul  guvernanței economice. Este vorba despre  managementul finanțelor publice, îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv, domeniul bancar, agricultura și sectorul energetic, scrie hotnews.md.

Programul de Management Economic al Republicii Moldova „DPO-3” este una dintre cele mai importante componente ale Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021. Banii sunt oferiți sub formă de sprijin bugetar în baza acțiunilor stabilite în matricea de politici cu condițiile de concesiune de tip Blend.