Potrivit AGERPRES, Ministerul Transporturilor din România va acorda prioritate contractului pentru proiectarea unei secțiuni de 100 de kilometri între Târgu Neamț, Iași și Ungheni.

 

 

 

Tronsonul Iași-Panicana al autostrăzii A8 din România, supranumită autostrada Unirii, merită o atenție prioritară. Pentru secțiunea Iasi-Ungheni a acestei autostrăzi, autoritățile române au cerut proiectantului să efectueze o analiză detaliată pentru a potrivi drumul de mare viteză cu aeroportul din Iași, viitorul spital regional de ambulanță și centura municipiului de est al Iașiului .

 

 

 

Contractul pentru proiectarea completă a tronsonului rutier Târgu-Neamț, Iași, Ungheni a fost încheiat luna trecută, termenul de livrare fiind de doi ani.

 

 

 

   Autostrada Targu-Mures-Iasi (A8), numita si Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, este o autostrada care va fi construita pe Ungheni-Iasi-Targu-Frumos-Pascani-Targu-Neamts-Poiana Largului-Ditreu -Ruta Targu.Mures-unde va fi conectat la autostrada A3. Lungimea acestuia va fi de 310 km, iar costul estimat este de 4,07 miliarde de euro.