Construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău pe tronsonul Ungheni-Chişinău va începe luna curentă, mai aproape de Ziua Independenţei.

 Despre aceasta a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova, transmite IPN.

Şeful legislativului spune că un alt proiect important legat de infrastructură energetică şi anume interconexiunea electrică cu UE, inclusiv cu România, este pregătit pentru implementare. În acest sens a fost luat un împrumut şi au fost obţinute mai multe granturi de către Republica Moldova de la finanţatori. Este vorba de mai mult de 250 de milioane de euro, un proiect economic foarte important, spune Andrian Candu.

Totodată, Andrian Candu afirmă că pentru sesiunea de toamnă-iarnă Parlamentul are o restanţă pentru care speră că se va găsi o soluţie – modificările în Constituţie în ceea ce ţine de obiectivul de integrare europeană pentru Republica Moldova. „Majoritatea parlamentară încă nu are voturile pentru modificarea Constituţiei, de aceea, trebuie să discutăm. Sper foarte mult că vom reuşi să găsim acel compromis cu partidele parlamentare de opoziţie pro-europene, PLDM şi PL, ca în sesiunea următoare să reuşim modificările în Constituţie la acest capitol”, a declarat Andrian Candu.