epa03872901 (FILE) A file picture dated 04 August 2013 shows former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi greeting supporters during a protest rally in Rome, Italy. According to media reports on 18 September 2013, Berlusconi said he would continue to lead Italy's conservative faction even if he is expelled from parliament following a recent conviction for tax fraud. EPA/ALESSANDRO DI MEO *** Local Caption *** 50943414

Fostul premier italian Silvio Berlusconi spune că va deporta 600.000 de imigranţi ilegali din Italia în situaţia în care coaliţia sa de centru-dreapta va câştiga alegerile din 4 martie, scrie The Guardian.

Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a spus într-un interviu TV că imigraţia este o “bombă socială care stă să explodeze în Italia” şi că atacul armat din Macerata, care s-a soldat cu rănirea a şase cetăţeni africani, reprezintă o problemă de securitate.

Imigrarea a devenit o problemă urgentă, pentru că după mai mulţi ani cu o guvernare de stânga, avem 600.000 de imigranţi care nu au dreptul legal de a locui aici. Considerăm că este o prioritate să recăpătăm control asupra situaţiei.

a spus Berlusconi.

Partidul lui Berlusconi, Forza Italia, s-a aliat cu două partide de extremă dreapta, Liga Nord şi Fraţii Italiei, pentru alegerile din luna martie.

Fostul prim-ministru nu poate candida după ce a fost găsit vinovat de fraudă, dar ar putea ajunge într-o poziţie de putere în situaţia în care coaliţia sa va câştiga o majoritate.

Când vom guverna, vom investi resurse importante pentru securitate. Vom spori prezenţa poliţiei şi vom reintroduce iniţiativa «Străzile Sigure». Soldaţii vor patrula străzile alături de poliţişti,

a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi.

El a făcut un comentariu şi despre Uniunea Europeană, acuzând forul european că a lăsat Italia să ducă greul în criza imigranţilor:

in ziua de azi, Italia nu mai contează deloc la Bruxelles şi nici în lume. O vom face să conteze din nou.

Italia se confruntă cu problema imigrației fiind o țară de frontieră dintre Africa și Europa, imigrația sa intensificat după apelul  Angelei Merkel că europa e deschisă pentru imigranți, 2016 a fost un an cu cele mai multe debarcă de pe mediterană, totodată și cu multe atentate teroriste  violuri și agresiuni din partea imigranților, astfel dovedinduse că imigrația  cetățenilor din lumea a 3 a este un eșec, forțele de dreapta din UE o acuză direct pe Merkel pentru politica pro-imigrație, spunând că această imigrație nu este altceva decât planul Kalergi.