Olanda devine un „narco-stat”, ca țările măcinate de droguri din America de Sud, se arată într-un raport al sindicatului poliției olandeze.

Poliția olandeză spune că se crează   „economii paralele a drogurilor”.

 

Cifrele oficiale indică o scădere a ratei criminalității în Olanda, dar ofițerii de poliție susțin că acest trend statistic nu are la bază o situație reală, ci faptul că multe victime nu mai raportează incidentele, iar cartelurile de crimă organizată au scăpat de sub control relatează The Guardian.

Raportul sindicaliștilor reunește 400 de interviuri ce conțin mărturii ale polițiștilor și detectivilor, majoritatea făcând referire la caracteristicile de „narco-stat” care se manifestă din ce în ce mai des în Olanda.

Sindicatul poliției olandeze cere suplimentarea numărului de polițiști cu 2.000 de noi ofițeri pentru a putea combate caracatițele crimei organizate.

Olanda este prima țară din Europa care a legalizat marijuana și alte droguri ușoare, ceia ce a dus țara la o dezvolare economică rapidă, dar și la distrugerea ordinii publice, și crearea de grupări criminale .