Statuia poetului Adrian Păunescu, situată în Grădina Icoanei din București, a fost „vandalizată” de către un susținător al comunității homosexualilor cu ocazia evenimentului „Street Delivery 2019” din Capitală, informează ActiveNews în exclusivitate.

 

Peste bustul poetului, bărbatul – care purta un tricou înscripționat cu „street delivery” – a înfășurat curcubeul, steagul mișcării homosexuale. Pe gura poetului a fost pusă o mască.

Culmea, profanarea statuii poetului a avut loc în cadrul „Street Delivery 2019”, un eveniment ce ar trebui să promoveze…poezia. Probabil însă, că nu orice poezie, ci doar aceea care corespunde agendei politice a organizatorilor. De altfel, ong-ul Mozaiq – ce promovează agenda homosexualității – a fost unul dintre partenerii evenimentului. Sâmbătă, 22 iunie, are loc Marșul Normalității la București organizat de Partidul Noua Dreaptă.

 

La „Street Delivery 2019” a fost invitat să vorbească, printre alții și Vlad Tăușance, omul care a proiectat și coordonat campania online a președintelui Iohannis în campania electorală din 2014.

Reamintim că în timpul sărbătorii săptămânii homosexualității, la Cluj, activiștii au pus în scenă o piesă de teatru considerată blasfemiatoare de către Patriarhia Română.

Nu e prima oară când statuia lui Adrian Păunescu este atacată: în 2015 monumentul situat în Parcul Grădina Icoanei din București a fost vopsit pentru a semăna cu simbolul lanțului de restaurante McDonalds.

Scriitor, jurnalist și om politic, Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, județul Bălți, Basarabia. Cea mai mare parte a copilăriei și-a petrecut-o la Bârca, în județul Dolj și a făcut studii liceale la Craiova și la București. A urmat Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București , fiind bursier, pentru un an, al Universității din Iowa-Statele Unite ale Americii. Păunescu a fost unul dintre influenți oameni de cultură români din anii 80, scrierile sale însumând zeci de volume și sute de mii de versuri. Multe dintre poeziile sale au intrat în cultura populară, una dintre cele mai cunoscute fiind „Doamne, ocrotește-i pe români”.

Cu toate calitățile și defectele sale, Păunescu nu s-a dezis niciodată de țara sa și de credința în care a fost botezat, unele dintre poeziile sale căpătând popularitate după moartea sa.