Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a anunțat vineri că deschide la Chișinău un nou serviciu în cadrul Programului „În brațele mamei”: Centrul de informare și consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină.

 

Este „un serviciu pe care l-am identificat ca o nevoie după ani de experiență în sprijinul cuplurilor mamă-copil” în cadrul proiectului, transmit reprezentanții organizației.

Centrul se adresează următoarelor tipuri de benficiare:

  • femei în criză de sarcină;
  • femei care se confruntă cu Sindromul Post-Avort și poartă povara acelor emoții și sentimente;
  • femei care au pierdut copii prin avort spontan sau oprirea sarcinii din evoluție.

Femeile beneficiază de consiliere gratuită apelând la numărul de telefon: +373 (0)69 699 677.

Misiunea Diaconia le-a mulțumit donatorilor care au participat în septembrie la evenimentul „Celebrăm Viața”, prin care au fost puse bazele acestui proiect.

Noul centru are mai mulți sponsori și colaboratori, printre care un distribuitor de suplimente alimentare, o clinică privată și o mare firmă de produse cosmetice.

În aprilie, cu sprijinul Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei din București, un specialist al Misiunii Diaconia va participa online, la Conferința Heartbeat International, cel mai mare eveniment internațional dedicat consilierii în criza de sarcină.

Până în prezent, programul „În brațele mamei” a asistat 159 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. Anul trecut, 29 mame au fost găzduite la Centrul Maternal, iar sute de familii au fost sprijinite în comunitate prin intermediul Centrului de consultanță al Misiunii Diaconia.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române. Organizația a împlinit anul trecut două decenii de existență. Tot anul trecut, centrul Maternal al Misiunii Diaconia a împlinit un deceniu de funcționare.