Pavel Bilic, un român din satul Costiceni, regiunea Cernăuți, a fost ucis la 16 octombrie 2018 în zona conflictului din Donbas. Potrivit serviciului de presă al Operațiunii Forțelor Unite din estul Ucrainei, Bilic a fost ucis de un lunetist rus – scrie Agenția BucPress.

 

 

Pavel Bilic s-a născut în 1980 și a fost înrolat în armata ucraineană în octombrie 2017. Potrivit publicației „Molodyi Bukovineț” din Cernăuți, Pavel Bilic are o fată în clasa a 10-a. De precizat că în ultimii ani, ostașul locuia în regiunea Vinițea.

De precizat că conflictul din estul Ucrainei este printre cele mai grave de după cel de-Al Doilea Război Mondial, din punctul de vedere al numărului de victime, potrivit unui raport publicat de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UN OCHA).

„Conflictul în curs de desfăşurare din estul Ucrainei este unul dintre cele mai grave din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Ca urmare, numărul victimelor continuă să crească. Bombardamentele, incendiile, minele antipersonal, capcanele sau resturile explozive de război rămân principalele cauze ale deceselor în rândul civililor”, se arată în raportul ONU.