Alertă falsă cu bombă în Chişinău. Cei care fac alerte false despre acte de terorism riscă doi ani de închisoare.

Panică printe muncitorii de la Parcul de troleibuze nr. 1 din Chişinău. Ei au fost evacuaţi in urma unei alerte cu bombă. La faţa locului a venit poliţia, salvatorii şi geniştii pentru a efectua verificările necesare. Din fericire, alerta s-a dovedit a fi falsă, iar circulaţia troleibuzelor nu a fost afectată.

La prânz, un bărbat a sunat la poliţie şi a comunicat despre existenţa unei bombe la Parcul de troleibuze nr. 1 din Chişinău. Apelul a fost efectuat de la un telefon public. Toţi muncitorii aflaţi la muncă, au fost evacuaţi din clădire. Oamenii nu prea ştiau ce se întâmplă şi au aşteptat câteva ore.

Ofiţerul de presă al Direcţiei de poliţie a capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că la faţa locului s-a deplasat echipa de genişti a Inspectoratului de Poliţie Buiucani. În urma verificărilor, pe teritoriul parcului de troleibuze nu a fost depistat niciun obiect suspect.

După verificări, poliţia a confirmat că alerta a fost falsă. Făptaşul urmează să fie căutat.
Pe marginea acestui caz va fi deschisă o cauză penală pentru comunicare mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism. Pentru faptele sale, bărbatul riscă închisoare de până la doi ani.