Anul 2018 pare a fi anul unirii la mai multe popoare. România sărbătorește 100 ani de la Marea Unire, cele două Corei se apropie tot mai multe una de alta.

În primul pas  au căzut de acord să participe cu o echipă comună la hochei pe gheaţă feminin la Jorcurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang, iar acum începe un nou dialog la cel mai înalt nivel între președinții celor două republici.

Problema separatismului Catalan ia altă formă după ce regiunea Tabarnia vrea autonomie și cere separarea de Catalonia , astfel fărâmâțând visul separatist al Catalanilor, ce aveau deja o largă autonomie.Această nouă regiune din Catalania va instala în regiune din nou loialitatea față de guvernul de la Madrid.

Cele două  Corei , la fel despărțite de imperialismul ruso-sovietic, fac pași tot mai mari pentru aproierea națiunii divizate între Nord și Sud.

 Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a ajuns la un acord “satisfăcător” cu delegaţia de înalt nivel din Coreea de Sud, aflată la Phenian, privind organizarea unui summit cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, a relatat marţi agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, preluată de EFE.
     
În urma trimiterii unei scrisori din partea reprezentaţilor Seulului din partea omologului sud-coreean, Kim Jong-Un a luat în considerare intenţia preşedintelui Moon Jae-In de a organiza un summit şi a schimbat puncte de vedere cu trimişii Seulului, ajungând astfel la un acord satisfăcător, a infomat KCNA.
     Kim şi membrii delegaţiei sud-coreene au discutat despre măsurile ce trebuie adoptate astfel încât să “fie atenuate tensiunile militare între Nord şi Sud şi a încuraja dialogul şi cooperarea”.
 Un oficial al presedinţiei sud-coreene a declarat că cele două părţi au “discutat” şi “au împărtăşit aceleaşi opinii”. Întâlnirea a durat mai bine de patru ore şi a fost organiyată în cadrul unui dineu.