Socialiştii cred că integrarea europeană în Legea Supremă este anti-constituţională şi ilegală. Părerea a fost expusă de mai mulţi reprezentanţi ai partidului în cadrul unui briefing de presă. În acest sens, deputaţii PSRM au anunţat că vor organiza un amplu protest în data de 18 noiembrie curent.

„Noi nu putem accepta modificare Constituţiei în acest sens, care trebuie să asigure libertatea gândirii şi exprimării pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Astăzi, când peste 50 la sută din populaţia ţării nu este de acord sau dezamăgită de aşa-zisa integrare europeană, impunerea acestei ideologii prin Constituţie este una anti-constituţională şi ilegală. Noi socialiştii vom întreprinde tot posibilul pentru a nu permite acest lucru”, a declarat deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

Totodată, socialiștii au spus că sunt gata să iasă în stradă dacă, între timp, vor apărea tentative de lichidare a instituției prezidențiale.

„Vreau să vă anunţ că pe data de 18 noiembrie 2018 planificăm un amplu protest la Chişinău cu participarea a zeci de mii de oameni împotriva la nouă ani a regimului de guvernare anti-popular, anti-statal, anti-social. Tot în cadrul acestui eveniment vom anunţa public programul politic şi ce urmează să întreprindem până pe 24 februarie 2019, ziua alegerilor parlamentare”, a declarat președintele fracțiunii PRSM în consiliul municipal, Ion Ceban.

Tot astăzi, socialiștii au totalizat numărul candidaților pe listele electorale. Până în prezent aceștia au anunțat 38 de candidați.