Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacţie după ce Curtea Constituţională (CC) a respins cererea de suspendare a decretului preşedintelui Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru Natalia Gavriliţa.

Potrivit lui, decizia de astăzi a Curţii Constituţionale explică că Parlamentul nu se poate întruni şi discuta problema votului de încredere din partea Guvernului până când nu va fi luată decizia finală a Curţii Constituţionale.

“Decretul de desemnare repetată a Nataliei Gavriliţa e suspendat. Curtea Constituţională va oferi în data de 23 februarie un răspuns final. Atunci va fi clar dacă R. Moldova din stat parlamentar poate deveni brusc unul prezidenţial. Dacă CCM îşi va schimba deciziile sale din 2015 şi 2020, atunci preşedintele va avea puteri nelimitate şi poate bloca activitatea oricărui Parlament, poate dizolva Parlamentul şi aduce situaţia la alegeri parlamentare anticipate de câte ori va considera necesar, până când în Parlament nu va fi o majoritate parlamentară a unui singur partid sau din simpatizanţi a preşedintelui. Este un precedent periculos”, a menţionat Igor Dodon.

http://tvrmoldova.md/ro/actualitate/reactia-liderului-psrm-igor-dodon-dupa-decizia-ccm?fbclid=IwAR2Ps2t6p_goC_8M4J-KJxKOyAM3CVa9ttkTIPBpgVo6b6Y6iShUK5wmfWU