Astăzi la ore 14 a avut loc un protest la ambasada Rusiei , organizat de asociația Noua Dreaptă, cu mesajul „Armata Rusă Afară”.

Organizatorii au adus cruci cu poze ale victimelor făcute de armata rusă în războiul de pe Nistru, și au scandat mai multe lozinci  cu indemn de retragere a armatei rusești din Transnistria.

Armata a 14-a rusească mai numită ironic și „pacificatoare” nu vrea nici în ruptul capului să plece acasă. Ținând cont de acest lucru, Noua Dreaptă Basarabia  le reamintește rușilor cu orice prilej că Rusia stă cam prost demografic și că  ar trebui să-și retragă armatele de pe toate punctele de pe glob.

au mai adăugat tinerii.

La 2 martie 1992, după ce Republica Moldova a primit statul de membru al ONU, Președintele Mircea Snegur a autorizat o intervenție militară împotriva elementelor criminale de pe malul stîng al Nistrului. Ulterior ziua de 2 martie este consemnată drept Ziua memoriei – zi de comemorare a celor căzuţi în cadrul Războiului de pe Nistru (1990-1992) pentru apărarea independenţei şi a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.