Astăzi la orele 12:00  Comitetul Salvați Cimitirul Eroilor  a organizat o manifestație de pomenire a ostașilor îngropați pe teritoriul cimitirului.

Mai multe partide și ong-uri ce au participat la manifestarea de astăzi , au mers în marș de la monumentul Deportaților până la cimitirul eroilor, făcând astfel legătură cu trista zi de astăzi , când a început calvarul românilor din Basarabia aflată sub ocupația sovietică.

Evenimentul de comemorare a eroilor români a debutat cu un minut de reculege în cinstea ostașilor căzuți pe câmpul de luptă. Ulterior, a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor căzuți la datorie pentru onoare, patrie și libertate.

La eveniment au fost invitate mai multe partide politice pro-europene, dintre care nu au venit. Fracțiunile prezente la manifestație au fost Partidul Unității Naționale și Partidul Liberal Reformator, ONG-uri au participat Comitetul Salvați Cimitirul Eroilor, Tinerii Moldovei, Asociația Unirea-Odip și Asociația  Noua Dreaptă.

La Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor” au fost depuse flori și jerbe de către participanții unioniști și partidele prezente la eveniment. Aceștia și-au îndreptat gândul la cei care au luptat pentru Basarabia.