Astăzi, 9 Mai, asociația Noua Dreaptă a sărbătorit ziua Independenței României în mijlocul socialiștilor care sărbătoreau așa zisă zi a eliberării și a victoriei.

 

Participanții la manifestație au venit cu mai multe drapele ale României iar pe banner era afișat un mesaj cu atac direct la cei care sărbătoresc ziua ,,victoriei” (Eliberatoriii vin și pleacă, Ocupanții rămân…). A răsunat muzică națională românească la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, iar socialiștii au fost întâmpinați cu Imnul României.

Au fost replici și de o parte și de cealaltă, participanții la marșul socialiștilor strigau ,,Plecați în România” și,,Fascismul nu va mai merge”. Foarte indignați de primirea făcută de naționaliști au cerut poliției să-i îndepărteze și să nu le strice sărbătoare, însă poliția nu a reacționat .

URSS a stricat viitorul țării noastre ocupându-ne în 1940, Rușii sunt cei care au început războiul împreună cu Germania nazistă, deci rușii care azi sărbătoresc ziua ,, victoriei” aduc o ofensă directă națiunii noastre care a avut enorm de suferit în urma războiului și ocupației sovietice

a declarat Președintele organizației Noua Dreaptă Sergiu Lașcu

“Plecati acolo la voi la Moscova. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a inceput cu Hitler si cu Stalin. Noi n-am participat la al Doilea Razboi Mondial. Am fost victime colaterale. Va rugam sa va duceti la Moscova. Aici este tara noastra. Noi facem legile aici. Sunteti liberi sa plecati oriunde. Aici este tara moldovenilor si a romanilor. Invatati limba de stat domnilor, care “pobeda”? Limba de stat nu o stie nici parlamentarul Hrenova. Doamna Hrenova va rugam frumos sa apareti in fata noastra si sa ne spuneti ceva in limba de stat. Domnilor comunisti sa va fie rusine ca dupa 70 de ani, de la incheierea razboiului, inca nu v-ati dat seama de inseamna aceasta doctrina.”

 

a replicat vicepreședintele organizației Vintilă Pavel.

9 Mai este sărbătorită ca Ziua Europei, Ziua Victoriei sau Ziua Independenței României, cetățenii Republicii Moldova sunt confuzi de toate aceste sărbători și fiecare alege să sărbătorească ceva, o parte a societății chiar consideră această zi ca Zi de Doliu, zi când sa decis definitiv ca Basarabia să rămână parte a URSS, după sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial.

Publicată de SOS Basarabia-Anti Propaganda Rusă pe 9 Mai 2018