O moldoveancă, care face parte din conducerea grupului rus de energetică “Inter RAO”, este bănuită de spionaj. Carina Țurcan, care este și cetățean român, ar fi fost arestată în Moscova și i se incrimnează colaborarea cu oameni de afaceri, care ar avea legătură cu Serviciile de spionaj din România, transmite Kommersant.

 

 

Carina Țurcan ar fi fost reținută de forțele ruse FSB, care o perioadă au monitorizat punctele de contact ale acesteia. În compania “Inter RAO”, Carina Țurcan gestionează exportul și importul de energie electrică și, totodată, răspunde de afacerile companiei în Moldova, mai scrie Kommersant.

La domiciliului și oficiul Carinei Țurcan au fost efectuate percheziții.

Pedeapsa maximă pentru spionaj este de 20 de ani privare de libertate.

Avocații susțin că este nevinovată, dare a a fost plasată în arest preventiv până pe data de 13 august.

Reprezentanții companiei nu au comentat informațiile și au menționat că oficial Carina Țurcan se află în concediu.

În 2012, Carina Țurcan, a ajuns în componenţa cârmuirii companiei “Inter RAO EES”.

Anterior, Carina Ţurcan a condus unul dintre cele mai cunoscute birouri de avocaţi din Republica Moldova, a activat în cadrul companiei Gas Natural Fenosa, iar de câţiva ani activează în cadrul grupului rusesc.

Acolo a cunoscut o ascensiune fuliminată ajungând a fi preşedintele Consiuliului de Administrare al Centralei Electrice Moldoveneşti de la Cuciurgan, întreprindere ce asigură cu energie electrică 50% din Republica Moldova şi mai exportă şi în România