Un șofer de Microbuz refuză să se oprească la cererea cplptorilor dacă aceștia nu vorbesc limba de stat, conform Telegraph, patrioții s-au săturat de obrăznicia vorbitorilor de limba rusă și încep să ia măsuri, una din ele pare a fi acest caz al șoferului de microbuz.

 

O fotografie dintr-un microbuz de rută din capitală a stârnit reacții contradictorii printre moldoveni. „Vorbim limba de stat”, acesta este credo-ul șoferului, un motto care a stârnit mai multe reacții printre internauți, de la respect la ură.

Vorbitorii de limbă română au apărat șoferul, spunând că această lozincă este un mijloc de a apăra demnitatea națională a moldovenilor, de a apăra limba natală și de a învăța rușii să respecte limba de stat.

„Nu văd nimic ieşit din comun să vorbești limba țării în care locuiești. Este vorba de respect în primul rând și de bunul simț.” a scris o doamnă în comentarii. „Prin această imagine nu se încalcă drepturile minorităților. Minorităților li se oferă posibilitatea să învețe limba de stat, încă din școli. De ce aceștia nu o fac?„,

se întreabă o altă doamnă.

La rândul lor, vorbitorii de limbă rusă au reacționat negativ, amenințând șoferul cu răfuială fizică în unele cazuri chiar.

 

„Am trăit toată viața în Chișinău, am muncit legal, am plătit impozite și acum o mârșăvenie de țăran să-mi spună mie în ce limbă să vorbesc?„

a comentat o femeie imaginea.

„În țara noastră îs foarte mulți debili, iar acest șofer e unul din ei.”

a scris un alt internaut.

 

„Să fie dat afară asta e puțin spus, pid*ul acesta trebuie împușcat pentru xenofobie„

scrie un al treilea comentator.