• Președinta R.Moldova, Maia Sandu, a declarat că a aflat despre retragerea Marianei Durleșteanu după ce s-au încheiat consultările cu fracțiunile parlamentare.

    „Am luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de premier. Având în vedere că nu există un candidat care să fie de o majoritate parlamentară, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de premier și i-am cerut candidatului desemnat să pregătească programul și să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament”, a declarat Maia Sandu, după consultări.

    Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu este candidatul la funcția de prim-ministru, înaintat de presedinta R.Moldova, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 16 martie.

    Igor Grosu, de profesie pedagog, este președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputat al fracțiunii PAS. Conform profilului realizat în cadrul inițiativei civice „Pentru un Parlament Curat 2019”, în 2003, Grosu a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei. În decembrie 2003– iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, iar din 2004 până în 2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei. În august–septembrie 2008, Igor Grosu a fost șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare, Departamentul pentru Analiza Politică al Cancelariei de Stat, PNUD. În 2009–2012, a fost expert principal în cadrul Cancelariei de Stat. În perioada 2005–2012 a deținut funcția de membru al Consiliului de Administrație „Amnesty International Moldova”.
    Citat de ZDG.