România nu poate considera actualul Guvern de la Chișinău un partener serios, situația din Republia Moldova reprezentând „o involuție”, a declarat marți premierul României Ludovic Orban, aflat într-o vizită la Bruxelles.

„Am transmis un mesaj care e foarte bine cunoscut oficialilor de la Uniunea Europeană. După moţiunea de cenzură depusă de PSRM, partidul lui Dodon, care a dus la căderea Guvernului Maia Sandu iar ulterior la formarea unui Guvern PSRM, fără singura forţă politică clar proeuropeană şi care avea girul nostru şi nu numai al nostru şi ne conferea garanţia unui parcurs european pentru Republica Moldova, deci tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care ne creează îngrijorare şi, din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă UE.

Liderului Executivului de la București a mai subliniat „necesitatea implementării de către Uniunea Europeană a unei politici de condiționalități stricte în relația cu noul Guvern socialist”.

La fel Ludovic Orban a mai adăugat că ”este  necesară implementărea de către Uniunea Europeană a unei politici de condiționalități stricte în relația cu noul Guvern socialist”.