La Moscova, se va deschide astăzi Fundația Transnistria, având ca obiect de activitate ‘dezvoltarea relațiilor culturale, sociale si economice cu Rusia”.

 

Evenimentul a fost confirmat de Ministerul rus de Externe, Moscova precizând că poziția sa în reglementarea problemei transnistrene nu se va schimba.

La Moscova va fi inaugurată marți reprezentanţa Transnistriei, anunţul urmând convorbirilor din capitala rusă dintre ambasadorul cu însărcinări speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, şi şeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Ministerul rus de Externe a anunţat inaugurarea Fundaţiei Transnistria pentru dezvoltarea legăturilor sociale şi culturale, recent înregistrată în Rusia.

Potrivit statutului fundaţiei, citat de MAE rus, aceasta va întreţine la Moscova contacte directe, va stabili legături în domeniile economic, social şi cultural.

Ministerul rus de Externe subliniază că inaugurarea Fundaţiei Transnistria nu va schimba poziţia principială a Rusiei în problema reglementării transnistrene, amintind că asemenea structuri au funcţionat în Rusia şi în trecut.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Tiraspol a anunţat că la Moscova va fi deschisă reprezentanţa oficială a Transnistriei.