Premierul României , Viorica Dăncilă ,a susținut astăzi o coferință de presă alături de Pavel Filip.

Premierul român a ținut să specifice interesul sporit al guvernului de la Bucureşti față de Republica Moldova :

“Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi rămâne una specială, o temă faţă de care există aşteptări şi interes la nivelul ambelor societăţi. Dezvoltarea relaţiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României. Iar obiectivul strategic reprezintă integrarea europeană a Republicii MoldovA” 

Viorica Dăncilă a vorbit si depre proiectele comune între cele două state româneşti :

“Avem un portofoliu de proiecte în derulare, care au un fir comun: racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la UE, implicit la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor. Am discutat despre proiectele de interconectare şi aici operaţionalizarea interconectorului Ungheni-Chişinău reprezintă o prioritate nu numai pentru Bucureşti şi Chişinău, ci este şi un proiect major de relevanţă pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică”

“Proiectul Iaşi- Ungheni- Chişinău reconfirmă rolul României de principal partener al Republicii Moldova, consecvent în efortul integrării europene, inclusiv sub raportul racordării efective la spaţiul european”.

Cu privire la relațiile de viitor , Dăncilă a declarat :

“România doreşte să-şi sporească prezenţa investiţiilor în Republica Moldova. Salutăm progresele realizate în vederea interconectării energetice, pe dimensiunea de gaze naturale. Suntem interesaţi de finalizarea cât mai rapidă a negocierilor dintre Transgaz şi partenerul din Republica Moldova, cu respectarea tuturor condinaţionalităţilor”,

Pe lângă conferința de presă alături de Pavel Filip , Viorica Dăncilă mai are in agendă întrevederea cu Preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu , ceremonia de inaugurare a Asociației Investitorilor Români din Republica Moldova şi întrevedere cu reprezentanții Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.