Вадим Красносельский

Vadim Krasnoselski a făcut niște declarații surprinzătoare  în forumul  „Împreună cu Rusia”

 

„Ce ține de factorul românesc- acesta este cauză multor discuții în Moldova. Cunosc foarte bine istoria României, în special în ceea ce ține de Basarabia. În Moldova a crescut o generație de oameni care se cred cu adevărat români. Ei doresc unirea și aceasta este alegerea lor”

a declarat Krasnoselski.

Acesta a menționat că transnistrenii sunt fără motiv acuzați de românofobie.

„Acest lucru nu e adevărat. Vă prezint și un exemplu. Am vorbit despre soldații căzuți ai Imperiului Rus îngropați într-un complex memorial unic în Bender. Sunt îngropate mai mult de cinci mii de soldați ruși de 115 regimente ale Armatei imperiale rusești. Aceștia sunt generali, ofițeri și soldați. Complexul are și un sector străin. Deci, există români îngropați, care au murit și la Bender în perioada 1941-1944. Pe mormintele lor există cruci, le oferim onoruri militare. Cum putem fi acuzați de românofobie?”,

a menționat liderul regiunii nerecunoscute.

Totodată, a reamintit că  Transnistria este în continuare păstrătoarea moldovenismului și a culturii moldovenești, în timp ce Republica Moldova studiază în școalăa istoria și limba României.

„Dacă ei vor să studieze istoria României, poftim! Acest lucru nu ar trebui să afecteze relația dintre Republica Moldova și regiunea transnistreană. Moldovenii ar trebui să se decidă deja. I-aș sfătui să organizeze un referendum, așa cum am făcut-o și în Transnistria. Și lasă poporul să decidă ce vector dorește să urmărească”

a spus Vadim Krasnoselski.

Liderul transnistrian crede că dorința moldovenilor de a se uni cu România și dorința celeilalte părți ce vrea să rămână în zona de influență a Rusiei va crește tensiuni foarte mari în cadrul statului, lucru pe care el nu l-ar dori.

„Acest lucru poate duce la consecințe foarte grave pentru Moldova, lucru ce nu-l doresc. Vreau să văd Moldova drept un stat normal și stabil”.

Vadim Krasnoselski, a devenit câştigătorul pretinselor alegeri din regiunea transnistreană pe data de 12.12.2016.