Sadova vrea Unire !

Localitatea de baștină a lui Igor Dodon , a semnat astăzi unirea simbolică cu România. Documentul a fost semnat de primarul Vladimir Susarenco, de mai mulți consilieri și de peste 500 de localnici.

S-au colectat peste 500 de semnaturi si sunt sigur ca numarul acesta va fi si mai mare. Este un lucru sfant, este un lucru semnat cu suflet si cu emotie, de aceasta populatie.”

 

“Vreau sa se trezeasca Moldova si sa fim o tara unita, puternica si nu ne ocupe asa cum a fost ocupat Dontesk.”

a declarat primarul Sadovei.

Spiritele s-au incins cand au venit cei din tabara opusa care sustin statalitatea. O parte din consăteni declarându-se împotriva unirii.

Tot astazi, potrivit Ziarului de Iasi, peste 100 de primari unionisti din Republica Moldova si Romania, s-au intalnit la Iasi pentru a semna un memorandum pro-unire.

 

Desi declaratiile de Unire cu Romania sunt doar simbolice presedintele Igor Dodon a declarta ca va trimite la ONU si la Consiliul Europei scrisori in care va anunta ca statalitatea Republicii Moldova este pusa in pericol. La inceputul lunii februarie, tot la Sadova, 8 consilieri au semnat o declaratie de sprijin a statalitatii moldovenesti.