În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Groza, doctor în istorie, conferențiar universitar, prim-prorector al Academiei de Administrare Publică, a declarat că limba română a fost prima limbă vorbită de locuitorii Planetei Pământ.

Afirmația a fost făcută în cadrul conferinței „Antiromânismul în acțiune sau ce se va întâmpla cu știința, dacă socialiștii vor accede la guvernare”. Acesta a menționat că la începutul lunii decembrie a scos de sub tipar o lucrarea „Limba română fundament al nașterii societății umane”, unde a încercat să aducă argumente prin care se poate de dovedit că limba care au vorbit-o primii oameni de pe pământ a fost limba pe care noi astăzi noi o numim română.

„De la începutul începuturilor, dacă vreți, acea limbă pe care o vorbea toată lumea nu avea nume. Mai târziu au fost inventate celelalte limbi atât limba greacă, limba ebraică, limba latină și altele. Prima limbă era numită limbă părintească, simplă, populară și pentru prima dată această limbă a fost numită limba română în Imperiul Bizantin”, a spus acesta.