16.6 C
Chisinau, MD
miercuri, 29 mai, 2024 | 10:01
Acasa Politic Trump schimbă ambasadorul SUA în Republica Moldova

Trump schimbă ambasadorul SUA în Republica Moldova

Derek J. Hogan va fi noul ambsador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Acest lucru reiese dintr-un comunicat de presă  site-ului Casei Albe.

 Noul amabsador este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan, timp în care a demonstrat că posedă calități de lider și abilități de management, inovare și comunicare.

Are studii la University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh) și Princeton University’s Woodrow Wilson School of Public and International Affairs (Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson a Universității Princeton).

Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcție pe care o deține din 2017.

James D. Pettit lucrează în diplomație din 1981. A exercitat funcțiile de consilier politic și ofițer consular în Mexic și Taiwan, iar 1992 a fost numit consul general la Moscova.

Amintim că James D.Pettit a iscat un scandal  în Societatea moldovenească când a declarat că Republica Moldova nu este Romania, ci trebuie sa ramana un stat suveran si independent, in interiorul unor granite sigure, intr-un interviu acordat Moldova 1 cu ocazia Zilei Independentei și că  eventuala unire “nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune.

Pe 22 mai 2014, președintele american Barack Obama l-a numit pe James D. Pettit ambasador în Republica Moldova.