Recep Tayyip Erdogan, susținut de Partidul Dreptății și Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), a obținut 52,6% din voturi, arată rezultatele anunțate după numărarea a 96% din buletinele de vot.

Principalul adversar al lui Recep Erdogan, Muharrem Ince, unul dintre liderii Partidului Popular Republican (CHP, centru-stânga), a obținut 30,7%.
Selahattin Demirtas a obținut 8,04%, iar Meral Aksener 7,43%.
Recep Erdogan și-a proclamat victoria, afirmând că rezultatul este expresia puterii democrației turce.
În schimb, Muharrem Ince a denunțat nereguli electorale, semnalând că nu au fost numărate toate buletinele de vot. El le-a cerut observatorilor trimiși de partidul său să nu părăsească secțiile de votare.
Alianța Populară – alcătuită din formațiunea lui Recep Erdogan, Partidul Dreptății și Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), și Mișcarea Naționalistă (MHP, dreapta) – se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar, cu 53,7% din voturi. Pe locul al doilea se poziționează coaliția formată de Partidul Popular Republican (CHP, centru-stânga) cu formațiunile IYI, SP și Partidul Democrat, obținând 34%, anunță agenția de presă Anadolu.
Prezența la urne a fost de 87%.
Peste 56 de milioane de cetățeni turci au fost chemați duminică la urne în scrutinul prezidențial și parlamentar anticipat din Turcia, organizat în contextul în care președintele Recep Tayyip Erdogan vrea consolidarea puterii, după modificarea Constituției. Recep Tayyip Erdogan va implementa noul sistem constituțional prezidențial, eliminând postul de prim-ministru și centralizând puterea prin  funcția de președinte.