Scandalul făcut de copreședintele AUR George Simion a avut, așa cum se așteptau mulți, rațiuni pur electorale. George Simion s-a folosit de contextul desfășurării funeraliilor marelui om de cultură unionist Nicolae Dabija pentru a se filma la Vama Albița-Leușeni, cu scopul de a arăta că nu e lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova, deși știa că este declarat persona non grata și doar în justiție poate scăpa de acest statut. Luni, 15 martie, într-un video publicat pe Facebook, Simion a anunțat că va înființa și la Chișinău partidul AUR. 

  • Mai mult decât atât, George Simion i-a catalogat pe președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu drept lași din pricina faptului că nu poate să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

    Maia Sandu, i-a transmis luni, 15 martie, copreședintelui AUR, George Simion, că singura soluție legală pentru a scăpa de statutul de persona non grata este în instanță, următoarea ședință de judecată urmând să se desfășoare pe 7 aprilie 2021.

“Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, a transmis Președinția Republicii Moldova.

Totodată, fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc a devoalat luni, 15 martie, într-o postare pe Facebook, adevăratele motive pentru care George Simion face tam-tam la granița cu Republica Moldova, printre acestea fiind și capturarea curentului unionist de peste Prut, întrucât “forțele unioniste sunt în continuare sub pragul electoral, la cel mai mic scor din istorie”.

Citat de podul.ro

“Locul meu este acolo unde deranjez cel mai mult” (Paul Goma)