Excelența Sa Dl Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, însoțit de către Yukie Uenishi, consultant Kusanone, Alexandr Hriptun, secția politică și economică, Ambasada Japoniei și Valeriu Bînzaru, Președinte, Asociația pentru relații Moldo-Japoneze  la 13 iulie 2018, o vizită oficială  la Bălți.

 

Ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, venit în Moldova de la mii de kilometri depărtare, a vorbit  la Bălți în limba română. Primarul Nicolai Grigorișin, care s-a născut la Bălți în anul 1971, a vorbit rusește, Ambasadorului Masanobu Yoshii i s-a tradus ceea ce a spus  Grigorișin Și lui Grigorișin i s-a tradus ceea ce au spus ambasadorul Japoniei și directoarea grădiniței.

 

Nicolai Grigorișin Primarul de Bălți nu cunoaște deloc limba de stat. Aceasta s-a observat la întâlnirea dintre Grigorișin  și Ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii.

Primarului de Bălți i-a fost tradus în rusă discursul oficialului din Japonia care vorbea în română.

O bilă neagră pentru neintegratul Grigorișin

Ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, venit în Moldova de la mii de kilometri depărtare, a vorbit azi la Bălți în limba română. Primarul neintegrat al „capitalei de nord”, Nicolai Grigorișin, care s-a născut la Bălți în anul 1971, a vorbit rusește.Ambasadorului Masanobu Yoshii i s-a tradus ceea ce a spus neintegratul Grigorișin. Și neintegratului Grigorișin i s-a tradus ceea ce au spus ambasadorul Japoniei și directoarea grădiniței.Kolea, nu ți-e rușine?

Publicată de BLogul de la Bălți pe Vineri, 13 Iulie 2018

 

În acest sens, Excelența Sa Dl Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, a concretizat că reprezentanții Guverului Japoniei intenționează să investească în cazul asigurării tuturor condițiilor favorabile pentru desfășurarea antreprenoriatului, exemplificând că mai multe companii din Japonia dispun de experiență de investiți directe în străinătate, deschizând locuri de muncă pentru mii de persoane, astfel, asigurând cu o sursă sigură de existență sute de familii.