Racheta care a lovit boeing-ul companiei Malaysia Airlines deasupra regiunii Donbas din Ucraina aparține forțelor militare pro-Kiev, au declarat, astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții Ministerului rus al Apărării, potrivit BBC, citată de Radio Chișinău.

 

Sursa citată notează că autoritățile de la Moscova au precizat că racheta face parte din seria de producție 9М38 cu care era dotată o unitate militară din regiunea Ternopil, Ucraina. În cadrul conferinței, a mai fost prezentat un film în care militarii ruși susțin că imaginile cu sistemul de rachete „Buk” ar fost montate. Astfel, reprezentanții Moscovei acuză Ucraina de implicare în prăbușirea boeing-ului și de falsificarea probelor.

Amtintim că reprezentanții procuraturii olandeze au anunțat, după mai multe investigații, că avionul companiei Malaysia Airlines, doborât în Donbass în iulie 2014 a fost lovit de o rachetă „Buk” a forțelor armate ruse. Atât NATO, cât și UE au cerut Ruisiei să-și asume responsabilitatea în cazul doborârii avionului MH-17.