Remanieri vor avea loc la Sanatate si Agricultura – a anuntat liderul PD Vlad Plahotniuc.Astfel, potrivit lui Plahotniuc, ministerul Sanatatii urmeaza sa fie condus de fostul primar interimar Silvia Radu.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD: “Premierul Pavel Filip ne-a prezentat un raport al ministrilor. Am cazut de acord cu schimbarile care trebuie facute. Cetatenii vor mai multa calitate in domeniile respective.

In domeniile supuse remanierilor urmeaza sa fie lansate proiecte noi. Vom face remanieri in doua ministere si anume domeniu social – Sanatate si la ministerul Agriculturii.

 Conducatorii acestor ministere si-au facut bine munca, insa am considerat ca trebuie sa venim cu anumite modificari.

Astfel, Nicolae Ciubuc – noul ministru al Agriculturii si Silvia Radu – la Ministerul Sanatatii. Va fi finalizata o alta evaluare. 

In anumite domenii sunt probleme semnalate. Sunt necesare discutii serioase care vor avea loc pe anumite platforme si daca se impun schimbari sa fie facute rapid.”

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Contez pe calitatile manageriale ale Silviei Radu. Avem nevoie foarte mult de calitati manageriale. Vom evalua in continuare si lucrul secretarilor de stat si pe domenii, in perioada urmatoare vom avea discutii la acest capitol.”

Silvia Radu (n. 27 februarie 1972, Hînceşti, URSS) este un manager, jurist şi filolog din Republica Moldova. În perioada 2008–2015 a îndeplinit funcţia de director a Gas Natural⁠(d) (fosta Unión Fenosa⁠(d)). A candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, 2016. În noiembrie 2017, a preluat interimatul funcţiei de primar general al municipiului Chişinău.

Nicolae Ciubuc nascut la 13 decembrie 1980, com. Sadova, r-ul Călăraşi, Republica Moldova. La 01 septembrie 2016, prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare nr.491-p, Nicolae Ciubuc a fost numit în funcţia de Director al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.